Minipizza's

home > tapas > Minipizza's

Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef het meel in een mengkom. Voeg de boter toe. Kneed met de vingers tot een kruimelig deeg. Voeg de karnemelk en de melk toe. Roer het geheel tot een zacht deeg. Rol het deeg uit tot een 5 mm dunnen plak. Snijd rondjes van Ø ca 6 cm en leg deze op een ingevette bakplaat.
Meng de tomatenpuree en de oregano en verdeel dit mengsel over de rondjes. Verdeel het beleg over de rondjes, de kaas als laatste toevoegen. Bak de minipizza’s circa 10 minuten en serveer ze warm.

Tips:
Als beleg kunnen verschillende soorten ingrediënten gebruikt worden. Het pizzadeeg kan enkele uren van tevoren bereid worden. De tomatenpuree en het beleg pas vlak voor het bakken toevoegen.
Voorbereidingstijd: circa 40 minuten. Bereidingstijd: circa 10 minuten.





Ingrediënten voor 4 personen

420 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram boter, in stukjes
12 eetlepels karnemelk
4 eetlepels melk

Ingrediënten voor het beleg:
125 ml tomatenpuree
1 eetlepel oregano
60 gram salami, in dunne schijfjes
1 kleine ui, in dunne ringen
60 gram champignons in dunne plakjes
½ avocado
50 gram zongedroogde tomaten, in dunne plakken
1/3 kop (1 kop = 250 ml) gehakte olijven
150 gram kaas in blokjes van 2 cm