Pizzarondjes met ham en ananas

home > tapas > Pizzarondjes met ham en ananas

Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk twee bakplaten met olie. Zeef de bloem in een kom en meng met de vingertoppen de boter luchtig door de bloem tot het geheel op broodkruimels lijkt. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en voeg het grootste gedeelte van de melk toe. Meng het mengsel tot een korrelig geheel.
Vorm een bal en leg deze op het meng bloem bestoven werkblad. Deel het deeg in tweeën. Rol elke helft op bakpapier uit tot u een lap van 20 × 30 cm hebt met een dikte van 5 mm. Bestrijk het deeg met een cakemes met de tomatenpuree en laat een rand van 1 cm vrij. Meng ui, ananas, ham, cheddar en peterselie. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de tomatenpuree en houdt een rand van 2 cm vrij. Rol het deeg op en gebruik hierbij het bakpapier als houvast. Begin aan de brede kant. Snijdt elke rol in 8 gelijke plakjes. Leg de rondjes op de bakplaat en bak ze 20 minuten of tot ze goudbruin zijn Serveer ze warm.

Tips:
U kunt de rondjes van tevoren maken en weer langzaam opwarmen voor het serveren.
Bereidingstijd: ca. 35 minuten.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g zelfrijzend bakmeel
40 g boter, in blokjes gesneden
1,2 dl melk
4 eetlepels tomatenpuree
2 kleine uien (gesnipperd)
4 schijven ananas (fijngesneden)
200 g plakjes ham, in stukjes gesneden
75 g geraspte cheddar
2 eetlepels verse fijngehakte peterselie