Tomatencappuccino

home > tapas > Tomatencappuccino

Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui zachtjes glazig. Schep de tomaten, paprikapoeder en kruiden erdoor en verwarm alles 2-3 minuten. Voeg de bouillon toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep en wrijf de soep indien gewenst door een zeef om de velletjes en de pitjes van de tomaten eruit te halen. Breng de soep verder op smaak met zout en peper en warm hem nog even goed door. Klop intussen de slagroom half stijf met wat zout en peper. Schep de tomatensoep in kopjes en schep de room erop. Strooi er peterselie over ter garnering.

Tips:
Het staat extra mooi als u deze soep in kleine glaasjes opdient. Kinderen vinden dit gerecht ook vaak erg lekker. Bereidingstijd: ca. 25 minuten





Ingrediënten voor 4 personen

1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
6 pomedori tomaten, in stukjes
1 theelepel paprikapoeder
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
500 ml vlees- of kruidenbouillon
versgemalen peper
100 ml slagroom
2 eetlepels fijngehakte verse peterselie