Tortilla met chorizo, paprika en doperwtjes

home > tapas > Tortilla met chorizo, paprika en doperwtjes

Laat de doperwten ontdooien. Haal het velletje van de chorizo en snijd de worst in kleine blokjes of reepjes.
Laat de stukken paprika uitlekken en snijd ze in de lengte in repen. Klop de eieren los met de melk. Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan. Giet de losgeklopte eieren in de pan en temper de hittebron. Verdeel de doperwtjes, chorizo en paprika over het ei mengsel. Bak deze tortilla enkele minuten. Leg als de bovenkant bijna droog is even een deksel op de pan. Laat de tortilla uit de pan op een groot bord glijden en snijd hem in 8 punten. De tortilla kan zowel koud als warm worden gegeten.

Tips:
Vervang de pittige chorizo door reepjes rookvlees.
Wijnadvies:
Voor deze hartige hapjes is een breed inzetbare witte of roséwijn wenselijk. Ook een lekkere droge of medium droge sherry zal prima combineren!
Bereidingstijd: ca. 15 minuten





Ingrediënten voor 4 personen

4 eetlepels (diepvries)doperwten
100 gr chorizo
2 halve geroosterde rode paprika’s (uit een pot)
4 eieren
2 eetlepels melk
10 gr boter
2 eetlepels olijfolie