Kip met kokossaté

home > thais-koken > Kip met kokossaté

Kip in stukken snijden (ongeveer 10 stukken) en samen met de kokosroom, chilipepers en 2½ dl water in een pan doen. Aan de kook brengen en met het deksel op de pan zachtjes koken tot de kip gaar is (ca. 30 min.). Korianderzaad, komijnzaad, chilivlokken en garnalenpasta zonder olie in een wok of pan met een anti-aanbaklaag roosteren tot ze sterk beginnen te geuren. Samen met knoflook, gember en suiker tot een pasta verwerken. Kruidenmengsel 2-3 min. in de olie bakken. Kip uit de pan nemen en apart zetten. Kookvocht (met chilipepers) aan de kruidenpasta toevoegen. Zachtjes koken tot de olie boven komt en het vocht goed ingedikt is (ca. 20 min.). Pindakaas erdoor roeren. Vlees aan de saus toevoegen, alles ca. 10 min. zachtjes koken. Met vissaus en limoensap op smaak brengen en met rijst serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kip van 1½ kg, 4 dl kokosroom, 2 groene chilipepers, zonder zaad, 2 eetl. korianderzaad, 1 theel. komijnzaad, 1-2 theel. chilivlokken, 1 theel. garnalenpasta, 1 theel. gehakte knoflook, 1 theel. gehakte gember, 2 theel. suiker, 2½ eetl. plantaardige olie, 3 eetl. pindakaas met stukjes noot, 2½ eetl. vissaus, sap van 2 limoenen