Thaise papaja-salade

home > thais-koken > Thaise papaja-salade

Papaja schillen, van pitjes ontdoen en in stukjes snijden. Garnalen en knoflook in keukenmachine of vijzel tot een pasta verwerken. De helft van het limoensap en de vissaus toevoegen en alles door de papaja roeren. Naar smaak de rest van het limoensap en de vissaus en ook de suiker en de chilisaus erdoor roeren. De salade moet zoetzuur smaken. De salade in een schotel scheppen, op een bedje van sla. Met dunne plakjes komkommer en grof-gehakte lente-uitjes garneren.





Ingrediënten voor 4 personen

1 middelgrote papaja (ca. 750 g), ¼ kop gedroogde Chinese garnalen, 10 min in kokend water geweekt, 1 theel. gehakte knoflook, wat blaadjes sla, 5-8 limoen- of sitroensap, 5-8 eetl. vissaus, 1-2 theel. suiker, 1-4 theel. zoete chilisaus, komkommer en lente-uitjes voor de garnering