Pompoenchutney

home > vruchten > Pompoenchutney

Schil de appels en snij de appels en het pompoenvlees in kleine blokjes. Snij de prei in vrij dikke ringen en het pepertje en de knoflooktenen heel fijn. Doe alles in een pan samen met de specerijen., het water en de azijn. Laat alles een half uur zachtjes koken. Doe de chutney in goed schoon gemaakte glazen potten, doe de deksels erop en laat ze afkoelen. Lekker bij oosterse gerechten.





Ingrediënten voor 4 personen

½ kg pompoen geschild, ½ kg zure appels, 3 preien, 1 rood chilipepertje, 1½ theel. kerriepoeder,1 theel. zout, 5 schijfjes verse gemberwortel, 2 tenen knoflook, 2-3 laurierblaadjes, 60 g suiker, ½ theel. cayennepeper, ½ blikje tomatenpuree, 100 ml. azijn, 100 ml. water