Tomaten-basilicumchutney

home > vruchten > Tomaten-basilicumchutney

Maak de potten (inmaakpotten met deksel) schoon met kokend water en soda. Spoel ze goed na met heet water en laat ze op een theedoek uitlekken. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Pel de uien en de knoflook en snijd ze zeer fijn. Hak de gedroogde tomaten fijn. Meng alle ingrediënten in een pan met dikke bodem en breng de massa al roerend aan de kook. Laat de saus op een lage stand zachtjes koken. Roer regelmatig en kook totdat het vocht bijna verdampt is (ca. 30 min.). Vul de schone potten met de chutney en sluit ze direct af met de deksels. Laat ze omgekeerd gedurende 10 min. staan. Keer ze en laat ze verder afkoelen. Laat de chutney in de koelkast of de kelder een week staan voor gebruik. Dichte potten blijven koel en donker bewaard 9-10 weken goed.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg tomaten, 3 uien, 3 teentjes knoflook, 10 gedroogde tomaten op olie, 350 g suiker, 3 eetl. pesto (basilicumsaus), 2½ dl. rode wijnazijn