Mung Bean Noodle Salad

home > yum-cha-en-oosterse-hapjes > Mung Bean Noodle Salad

Dressing:
Knijp 2 grote verse en sappige limoenen in een kom.
Voeg ongeveer 3-4 eetlepels vissaus.
Meng ze samen en zet de dressing opzij.

Salade:
Week 4 kleine bundels van mung bean noodles in koud water gedurende tenminste 10 minuten.
Laat ze uitlekken en snijd ze in 4 “lange stroken.
Verhit een kleine pan op laag vuur.
Voeg de chilipepers en rooster ze tot ze weer echt donker.
Zet de chilipepers opzij in een kom en dan toast de geroosterde pinda’s … gewoon een beetje om te controleren of ze zijn mooi en krokant.
Breng 1 kopje kippenbouillon aan de kook in een diepe pan.
Voeg verse garnalen (Zorg ervoor dat ze worden gepeld. Als u de bevroren dus je moet ze eerst laten ontdooien).
Kook garnalen in bouillon tot ze roze.
Voeg de noedels en mung bonen, zodat ze niet aan elkaar plakken.
Als de noedels transparant worden ze gaar zijn.
(Het duurt slechts enkele minuten te koken ervan.)
Zet de warmtebron uit.
Doe de gekookte noedels en garnalen in een grote mengkom en zet ze opzij.
Volgende, slice up rode ui, groene ui en koriander, Thaise chili pepers en selderij.
Giet het limoensap dressing over de mengkom met uw noedels en garnalen.
Gooi hem zodanig dat hij vermengt zich goed.
(Smaak om te zien of u wilt saus voeg eventueel meer sap van limoen of vis)
Voeg de in stukken gesneden groenten in de mengkom en meng opnieuw.
Garneer met geroosterde pinda’s en geroosterde gedroogde chilipeper.
Serveer op sla.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kleine bundels van cellofaan noedels (mung bonen noedels).
1/4 kop gedroogde chilipepers
1/2 kopje geroosterde pinda’s
1 kopje kippenbouillon
1 pond verse gepelde garnalen
2 grote verse en sappige limoenen
3-4 eetl. vissaus
2 verse Thaise chili pepers
½ van middelgrote rode ui
2 stengels van groene ui
½ bosje koriander van
1 stengel selderij
Sla (ijsberg romaine)