Apple Crumble met gember - warm of koud serveren

home > engels-koken > Apple Crumble met gember - warm of koud serveren

Verhit de oven voor op 180ºC. Vet een diepe ovenschaal in met gesmolten boter of olie. Doe appels, suiker, suikerstroop, de fijngehakte gember en citroensap in een grote pan; dek die af met een goed sluitend deksel en kook de appels 10 min. op laag vuur, tot ze zacht worden. Schep de appels in de schaal. Meng bakmeel, kokos, havermout en suiker. Maak een kuiltje in het midden. Boter smelten en bij de droge ingrediënten gieten. Tot een kruimelige massa mengen. Strooi kruimels over de appels. Bak de schotel 25-30 min. tot de bovenlaag knapperig en bruin is. Opdienen met geklopte slagroom of roomijs.





Ingrediënten voor 4 personen

4 grote, groene kookappels, geschild en in schijfjes gesneden, 1 eetl. bruine suiker, 2 eetl. blanke suikerstroop, 2 eetl. citroensap, 50 g gember, opgeklopte slagroom of roomijs
voor de bovenlaag:
120 g zelfrijzend bakmeel, ½ kop gemalen kokos, ½ kop havermoutvlokken, 90 g bruine suiker, 100 g roomboter