Erwtenmousse

home > engels-koken > Erwtenmousse

Vet een diepe ovenschaal in met gesmolten boter of olie.
Doe erwten, ui en rozemarijn in een grote pan.
Bedek de erwten met water.
Kook het mengsel afgedekt 1 uur op laag vuur, of tot de erwten splitsen.
Giet de erwten af en verwijder de rozemarijn.
Pureer ze met een
aardappelstamper en voeg eieren, boter, peper, zout en azijn toe.
Roer het tot een gladde massa.
Verhit de oven voor op 180°C.
Giet het erwtenmengsel in een
schaal (inhoud ca 1 liter) en zet die in een braadslee.
Doe heet water in de braadslee en
kook het erwtenmengsel 30 tot 45 minuten au bain marie, tot de mousse is opgestijfd.
Op een schaal keren voor het opdienen.
Serveertips:
Serveer deze mouse met ham of rundvlees.
Probeer eens: neem een plak stokbrood, besmeer het met een laagje erwtenmousse en vouw daar een
plakje gekookte beenham op!
Garneer eventueel met een druppel mosterd of
mosterdmayonaise en een blaadje peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g spliterwten, geweekt en uitgelekt
1 ui, fijngesnipperd
1 takje verse rozemarijn
2 eieren, losgeklopt
30 g boter, zacht
1/2 theel. witte peper
zout naar smaak
2 eetl. moutazijn