Ossenstaartsoep een hoofdgerecht op zich

home > engels-koken > Ossenstaartsoep een hoofdgerecht op zich

Ontdoe de ossenstaart van vet en snijd het vlees in stukjes van 2,5 cm. Smelt boter ineen pan met zware bodem. Bak de ossenstaart in gedeelten bruin. Verwijderen en uit laten lekken. Voeg pastinaak, koolraap, wortels, selderij en ui toe; roer tot de ui glazig is. Voeg vlees, gerst, kruidnagels, peterselie, bouillon, peper en zout toe. Laat 2½ uur sudderen, schuim het oppervlak af als het schuim rijst. Opdienen in aparte soepkommen met brood of toost.





Ingrediënten voor 4 personen

1 ossenstaart (± 750 g), 30 g boter, 1 grote pastinaak, geschild en fijngehakt, 1 grote koolraap, geschild en fijngehakt, 2 grote wortels, geschild en fijngehakt, 2 selderijstengels, fijngehakt, 1 grote ui, gesnipperd, 2 eetl. gerst, 4 hele kruidnagels, 2 eetl. peterselie, fijngehakt, 2 l bouillon, witte peper, zout naar smaak