Bonen met aardappelen en kaas

home > gerechten-met-bonen > Bonen met aardappelen en kaas

Verwarm de oven voor op 200°C. (hetelucht 180°C.).
Snijd 1 ui en 2 wortelen klein en bak ze samen met 500 g mager rundergehakt tot ze licht kleuren.
Voeg 3 dl runderbouillon (van blokje), 1-2 eetl. worcestersaus en een laurierblaadje of bouquet garni toe. Laat dit 15 min. zachtjes pruttelen.
Snijd intussen 600 g nieuwe aardappelen in schijfjes, kook ze 8 min. voor en giet ze af.
Verwijder het laurierblaadje of bouquet garni, roer 420 g witte bonen in tomatensaus (blik) door het gehaktmengsel en laat dit doorwarmen.
Schep de helft van het bonenmengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes hierover. Breng hierop de rest van het bonenmengsel en de resterende aardappelschijfjes aan. Strooi er 50 g geraspte belegen kaas (bijvoorbeeld Cheddar) over.
Zet de ovenschaal 20 min. in de oven tot hij door en door heet is en het kaaslaagje goudbruin kleurt.





Ingrediënten voor 4 personen

Een blik witte bonen in tomatensaus is ongelooflijk veelzijdig: Deze ovenschotel bestaat uit aardappels, bonen en gehakt.
1 ui
2 wortelen
500 g mager rundergehakt
3 dl runderbouillon (van blokje)
1-2 eetl. worcestersaus
laurierblaadje of bouquet garni
600 g nieuwe aardappelen
420 g witte bonen in tomatensaus (blik)
50 g geraspte belegen kaas (bijvoorbeeld Cheddar)