Bonenschotel met worst

home > gerechten-met-bonen > Bonenschotel met worst

Snijd 1 ui, 2 wortelen, 2 stengels bleekselderij, 1 gele paprika en 75 g chorizo fijn.
Verhit 1 eetl. olie in een braadpan of pan met zware bodem en bak hierin de groenten en chorizo 5 min. onder af en toe omscheppen, tot ze licht kleuren.
Voeg 4 dl kippenbouillon (van blokje), 420 g witte bonen in tomatensaus (blik), 40 g zachte zongedroogde tomaatjes, 1 theel. gedroogde tijm en 1 theel. paprikapoeder toe. Breng dit aan de kook, draai het vuur laag en laat het afgedekt 13 min. pruttelen.
Schep er 350 g knakworst (blik of pak, in stukjes) bij en verwarm ze 2 min. mee.
Vermeng in een kommetje 85 g vers wit broodkruim met 1 eetl. fijngesneden peterselie en 1 eetl. olie.
Doe het bonenmengsel over in een voorverwarmde ovenschaal en verdeel het broodkruimmengsel erover. Zet de bonenschotel 4–5 min. onder de grill, zodat hij een goudbruin en knapperig korstje krijgt.





Ingrediënten voor 4 personen

Een heerlijke ovenschotel van bonen, groenten, chorizo en knakworst.
1 ui
2 wortelen
2 stengels bleekselderij
1 gele paprika
75 g chorizo
1 eetl. olie
4 dl kippenbouillon (van blokje)
420 g witte bonen in tomatensaus (blik)
40 g zachte zongedroogde tomaatjes
1 theel. gedroogde tijm
1 theel. paprikapoeder
350 g knakworst (blik of pak, in stukjes)
85 g vers wit broodkruim
1 eetl. fijngesneden peterselie
1 eetl. olie