Broodjes met bonen en kaas

home > gerechten-met-bonen > Broodjes met bonen en kaas

Verwarm de grill voor tot matig heet en leg een vel aluminiumfolie op de bakplaat. Snijd de beschuitbollen of broodjes horizontaal doormidden. Leg ze met de snijvlakken omlaag op de grillplaat en gril ze ca. 1 min. Keer ze, bestrijk de snijvlakken dun met margarine of boter (zodat ze niet doorweekt raken van de tomatensaus) en gril ze nog 1½ min. met de snijvlakken omhoog tot ze mooi kleuren.
Schud het blik bonen leeg in een vergiet in de gootsteen, zodat er wat tomatensaus wegloopt. Verwarm de bonen in een pannetje tot ze zeer heet zijn. Verdeel ze over de geroosterde broodjes en leg op elk broodje een plakje kaas. Zorg dat het brood helemaal met bonen of kaas bedekt is, anders verschroeit het.
Schik op elk belegd broodje 3 gehalveerde kerstomaatjes, met de snijvlakken omhoog, en strooi er wat reepjes bacon over. Maal er indien gewenst wat peper over. Leg de broodjes 3-5 min. onder de grill tot de bacon knapperig en de kaas gesmolten is. Serveer de broodjes direct (of laat ze 1 min. afkoelen, als ze voor kinderen bestemd zijn).





Ingrediënten voor 4 personen

Deze supercombinatie valt beslist in de smaak bij kinderen: bonen in tomatensaus, spek en kaas. Met een minimum aan moeite zet u deze klassieker op tafel.
4 beschuitbollen of volkoren broodjes
15 g margarine of zachte boter
40 g witte bonen in tomatensaus
8 plakjes oude kaas (225 g)
12 kerstomaatjes of mini- pomodoretomaatjes, gehalveerd
4 plakjes gerookte bakbacon zonder zwoerd, in dunne reepjes