Espinacas con Garbanzos (Spinazie met kikkererwten)

home > gerechten-met-bonen > Espinacas con Garbanzos (Spinazie met kikkererwten)

In een koekenpan op een matig laag vuur de olie verhitten. In ongeveer 5 minuten knoflook en ui doorzichtig bakken. Spinazie, kikkererwten, komijn en zout erdoor roeren en met de lepel de kikkererwten tijdens het koken een beetje fijnmaken. Goed heet laten worden.





Ingrediënten voor 4 personen

Dit gerecht kan als bijgerecht of lichte maaltijd worden gegeten. Heerlijk met varkenskarbonade en een krokant broodje. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika, en is als tapas zeer geliefd in de bars van Sevilla.
1 eetlepel extra virgin olijfolie
4 teentjes knoflook fijngesneden
½ ui, in stukjes
300 g diepvriesspinazie ontdooid en goed uitgelekt
1 blik (400 g) kikkererwten uitgelekt
½ theelepel komijn
½ theelepel zout