Fasolatha

home > gerechten-met-bonen > Fasolatha

De geweekte bonen afspoelen en laten uitlekken. In een grote sauspan onder water zetten en 2-3 minuten laten koken. Afgieten en het kookvocht niet bewaren.
De bonen onder 750 ml water zetten en aan de kook brengen. Ui, wortel, selderie, tomaat, tomatenpuree, oregano, tijm, olijfolie, zout en peper toevoegen. De bonen 50-60 minuten in gesloten pan gaar laten koken. De peterselie erdoor roeren.
Tip: Je kunt een snelkookpan gebruiken, kook dan alle ingrediënten, behalve de peterselie, 3 tot 4 minuten en roer dan de peterselie erdoor.





Ingrediënten voor 4 personen

Fasolatha is een Grieks nationaal gerecht op basis van witte bonen. Het wordt al generaties lang gegeten. Olijfolie is één van de belangrijkste ingrediënten in dit heerlijke gerecht, dus gebruik dat royaal.
200 g gedroogde cannellinibonen een nacht geweekt
1 ui in dunne schijfjes
2 kleine wortels in plakjes
1 stengel selderie fijngesneden
1 blikje (400 g) tomaatblokjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde tijm
125 ml olijfolie
750 ml water
2 eetlepels verse peterselie fijngesneden
zout naar smaak
gemalen zwarte peper naar smaak