Gehakt met black eyed peas (zwarte ogen bonen)

home > gerechten-met-bonen > Gehakt met black eyed peas (zwarte ogen bonen)

In een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur de olie verhitten. Olie toevoegen en sauteren tot deze licht goudbruin is. Knoflook toevoegen en 1 minuut bakken. 1/3 van het water toevoegen plus tomaat, op smaak brengen met zout, chilipoeder, komijn en kurkuma en 1 minuut zachtjes laten koken.
Rundergehakt toevoegen en minstens 10 minuten laten sudderen. 1/3 water toevoegen als de pan te droog wordt. Na ± 10 minuten, als het vleesmengsel door is, de black eyed peas erdoor roeren en 3 minuten laten sudderen.
Resterende water erdoor roeren, het vuur laag zetten, de pan afdekken en zachtjes laten koken tot al het water verdampt is en de olie zichtbaar is.
Van het vuur halen en de garam masala erdoor roeren. In een presenteerschaal scheppen en citroensap, koriander en groene chilipeper erover strooien.





Ingrediënten voor 4 personen

Als mijn moeder deze Pakistaanse schotel maakt, is alles altijd helemaal op. Ze gebruikt niet teveel kruiden, waardaar haar gerechten aromatisch zijn, maar niet zwaar op de maag liggen. Wij eten dit meestal met warme roti, raita en fijngesneden ui met een scheutje citroensap.
5 eetlepels plantaardige olie
1 kleine ui fijngesneden
1 klein teentje knoflook fijngesneden
175 ml water apart te verwerken
1 kleine tomaat gehakt
1 theelepel zout, of naar smaak
1/2 theelepel chilpoeder
1/2 theelepel komijn
1/8 theelepel kurkuma
250 g rundergehakt
1 blik (400 g) black eyed peas uitgelekt
1/8 theelepel garam masala
1 dessertlepel citroensap
handje gehakte verse koriander
½ theelepel fijngehakte groene chilipepers