Groentecurry met chapatis

home > gerechten-met-bonen > Groentecurry met chapatis

Bak 1 gesnipperde ui 4–5 min. in 1 eetl. olie zonder hem te laten kleuren. Roer er 1 eetl. mild kerriepoeder of currypasta door en verwarm dit nog 1 min.
Voeg 350 g gemengde gare groenten toe (kleingesneden; bijvoorbeeld restanten van de vorige dag, of diepvriesgroenten die u 3 min. geblancheerd hebt).
Voeg 420 g witte bonen in tomatensaus (blik) en 1 eetl. gele rozijnen toe. Laat alles op matig vuur goed doorwarmen.
Verwarm 8 grote of 12 kleine chapatibroodjes (of naan-, roti- of pitabroodjes) in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de curry direct met de broodjes en geef er Griekse yoghurt en/of mangochutney bij.





Ingrediënten voor 4 personen

Met gare groenten en witte bonen in tomatensaus heb je in een mum van tijd een eenvoudige, maar heerlijke maaltijd op tafel staan.
1 gesnipperde ui
1 eetl. olie
1 eetl. mild kerriepoeder of currypasta
350 g gemengde gare groenten
420 g witte bonen in tomatensaus (blik)
1 eetl. gele rozijnen
8 grote of 12 kleine chapatibroodjes (of naan-, roti- of pitabroodjes)
Griekse yoghurt en/of mangochutney