Pittige bonen met kaas

home > gerechten-met-bonen > Pittige bonen met kaas

Bak 1 gesnipperde ui en 1 stengel bleekselderij (kleingesneden) 8 min. in 1½ eetl. olijfolie. Voeg 2 uitgeperste tenen knoflook en 1-2 theel. chilipoeder (of naar smaak) toe en bak de groenten nog 2 min. Voeg 400 g kleingesneden tomaten uit blik, 400 g rode kidneybonen (uit blik, afgespoeld), ½ theel. gedroogde oregano en wat zout en peper toe. Laat het mengsel onafgedekt 5 min. pruttelen, of tot de groenten gaar zijn. Doe het over in een ovenschaal en strooi er 50 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Cheddar) over. Zet de bonenschotel 3-4 min. onder de grill, of tot de kaas gesmolten is. Serveer hem met (maïs)brood.
Tip: Deze bonenschotel is ook erg lekker als vulling voor warme tortilla’s of taco’s. Serveer ze met zelfgemaakte guacamole.





Ingrediënten voor 4 personen

Deze bonenschotel is snel gemaakt en vormt een heerlijk bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht.
1 gesnipperde ui
1 stengel bleekselderij (kleingesneden)
1½ eetl. olijfolie
2 uitgeperste tenen knoflook
1-2 theel. chilipoeder (of naar smaak)
400 g kleingesneden tomaten uit blik
400 g rode kidneybonen (uit blik afgespoeld)
½ theel. gedroogde oregano
zout en peper toe
50 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Cheddar)