Pittige salade met 3 soorten bonen

home > gerechten-met-bonen > Pittige salade met 3 soorten bonen

Blancheer de sperziebonen 3–5 minuten in een pan lichtgezouten water. Afgieten en onder de koude kraan afspoelen. Laten uitlekken en in een grote kom doen.
Olie, azijn, kerrie- of paprikapoeder en knoflook in een potje met schroefdeksel doen. ½ theelepel zeezout en wat peper toevoegen en alles goed door elkaar schudden.
De bonen uit blik, bosui en mozzarella aan de kom toevoegen, de dressing erbij schenken en alles door elkaar scheppen.
De plakjes tomaat over een grote schaal verdelen en de bonensalade erop scheppen. Peterselie of koriander erover strooien. Zet de salade nog even in de koelkast alvorens te serveren.
Variatie:
Vervang de mozzarella door blokjes feta, Stilton of Cheddar.
Extra lekker:
Voeg 1 avocado (in blokjes, besprenkeld met citroensap) toe aan de salade.





Ingrediënten voor 4 personen

Peulvruchten uit blik zijn superhandig: u zet er pijlsnel een gezonde maaltijd mee op tafel, bijvoorbeeld een salade met sperziebonen en mozzarella en een pittige kruidendressing. Warme sneetjes knoflookbrood zijn er heerlijk bij.
125 g sperziebonen, gebroken
2 eetl. olijfolie
2 eetl. wittewijnazijn
1 theel. milde kerriepoeder of gerookte paprikapoeder
1 teen knoflook, geperst
400 g cannellini- of rode kidneybonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
400 g flageolet- of oogbonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
6 bosuitjes, versnipperd
150 g mozzarella, in blokjes of reepjes
2 grote of 4 middelgrote trostomaten, in dunne schijfjes
4 eetl. kleingesneden peterselie of korianderblad