Zomerse zwarte bonensoep

home > gerechten-met-bonen > Zomerse zwarte bonensoep

De zwarte bonen laten uitlekken en afspoelen. 1 eetlepel zwarte bonen apart houden om later te gebruiken.
Resterende bonen, salsasaus, water, cherry tomaten, komijn en suiker in een keukenmachine of blender pureren.
De resterende zwarte bonen erdoor roeren en tot gebruik in de koelkast bewaren.
Tip:
Als je geen zwarte bonen uit blik kunt vinden, dan kun je ook gedroogde gebruiken.





Ingrediënten voor 4 personen

Met dit recept kunt u niet stuk. Serveer deze verfrissende zomersoep koud, afgemaakt met een lepel yoghurt en gecombineerd met tortillachips.
1 blikje (400 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
4 eetlepels tomaten salsasaus
450 ml water
1 bakje (200 g) cherry tomaten
1½ theelepel gemalen komijn
1 theelepel ruwe rietsuiker