Aardappelcurry

home > indiaas-koken > Aardappelcurry

Kook de aardappelen in water tot ze net gaar zijn, dan afgieten. Maal lente-uitjes, knoflook, gember en peper tot een pasta en bak deze 2 min. in de ghee. Voeg tomaten, kaneel, mosterdzaad, garam masala en kardemom toe en bak het geheel al roerend 2-3 min. Voeg yoghurt of dikke room toe en kook alles tot een dikke saus. Voeg aardappelen toe en laat ze 4-5 min. zachtjes koken. Garneren met strookjes uienblad.





Ingrediënten voor 4 personen

4 grote aardappelen, geschild, in blokjes, 2 lente-uitjes (blad bewaren voor garnering), 2 teentjes knoflook, stukje gemberwortel van 1 cm., 1 groene peper, zonder pitjes, in stukjes, 2 eetl. ghee, 2 grote tomaten, in stukjes, 1 klein kaneelstokje, ½ theel. mosterdzaad, 1 eetl. garam masala, 1 kardemom, geopend, 4 eetl. gewone yoghurt of dikke room, citroensap