Pikante kikkererwten

home > indiaas-koken > Pikante kikkererwten

Laat de erwten uitlekken, bewaar het vocht. Bak uien, gember, knoflook, pepers en kurkuma in ghee of olie tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg tomaten toe en bak ze tot ze zacht zijn, voeg dan korianderpoeder en kikkererwten toe. 10 min. koken, 2½ dl. van het bewaarde vocht toevoegen en nog eens 10 min. koken. Voeg garam masala en citroensap toe en roer de fijngehakte koriander erdoor. 2-3 min. zachtjes laten koken, voeg meer vocht toe als dat nodig is voor de saus. Giet het mengsel in een kom en strooi er de granaatappelpitjes overheen.





Ingrediënten voor 4 personen

2× 400 g kikkererwten uit blik, 2 middelgrote uien, fijngesnipperd, 1 theel. geraspte gember, ½ theel. geperste knoflook, 1-2 groene pepers, zonder pitjes en fijngehakt, ½ theel. kurkuma, 3 eetl. ghee of plantaardige olie of boter, 2 grote rijpe tomaten, schoongemaakt en in stukjes, 1 eetl. korianderpoeder, 2 theel. garam masala, 2 eetl. citroensap, 2-3 eetl. fijngehakte koriander, 1 eetl. verse granaatappelpitjes