Aardappel-preitaart

home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Aardappel-preitaart

Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een ovenschaal in.
Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en blancheer deze kort voor.
Snijd de prei in heel dunne ringen en de champignons in plakjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak dit alles samen met de spekblokjes.
Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout, peper en de
gehakte peterselie.
Leg de helft van de aardappelplakjes in de ovenschaal, schep het
groentemengsel hierop en verdeel er de rest van de aardappelplakjes over.
Giet het roommengsel eroverheen en zet de schaal 25 minuten in de oven.
Snijd de taart in punten en geef er een gemengde salade met tonijnsaus bij.
Eigenlijk is dit recept een variatie op de aardappelgratin, maar door de prei
krijgt het gerecht een lichtgroene kleur en als je het mengsel dan ook nog in
kleine éénpersoonsovenschaaltjes afbakt, heb je een prachtig
aardappelgarnituur voor bij een wat luxueuzere maaltijd.





Ingrediënten voor 4 personen

boter om in te vetten
400 g vastkokende aardappelen
300 g prei
250 g kastanjechampignons
3 eetlepels olijfolie
150 g spekblokjes
3 eieren
3 dl slagroom
zout en versgemalen peper
peterselie
100 g geraspte kaas