Canneloni met gerookte zalm

home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Canneloni met gerookte zalm

Verwarm de oven voor op 175°C.
Vet een ovenschaal in.
Kook de canneloni in ruim kokend water met zout beetgaar; giet ze af.
Snijd de bosuitjes en de bleekselderij in kleine stukjes.
Giet het sinaasappelsap in een pannetje, voeg de gesneden groenten toe en
laat dit inkoken.
Hak de zalmsnippers wat fijner, doe ze met de crème fraîche bij het
groentemengsel en laat dit afkoelen.
Doe de afgekoelde massa in een spuitzak met grove, gladde spuitmond en vul de canneloni.
Leg ze in de ovenschaal en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
Zet de schaal in de oven tot de kaas is gesmolten.
Serveer er een frisse salade bij.
Canneloni is een Italiaans pastagerecht dat meestal met een hartige saus
worden geserveerd, maar dat kan ook heel anders.
Het leukste recept voor canneloni dat ik in mijn jaren als leerling-kok ben
tegengekomen is ‘chocolade-canneloni met sinaasappelbavarois’. Dit was een
recept waarin het pastadeeg zelf werd gemaakt met chocolade en suiker, de
pastavellen werden afgekookt en na afkoelen gevuld met de bavarois.
Ook een leuke variatie hierop is een tagliatelle, bereid met witte chocolade
met een aardbeiensaus en gehakte munt. Iedereen zal denken dat hij een tweede
hoofdgerecht voorgeschoteld krijgt.





Ingrediënten voor 4 personen

Boter om in te vetten
1 pak canneloni
3 bosuitjes
2 stengels bleekselderij
1 dl vers sinaasappelsap
250 g gerookte zalmsnippers
2 dl crème fraîche
150 g geraspte kaas