Kaastaart met gerookte zalm en asperges

home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Kaastaart met gerookte zalm en asperges

Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem.
Schil de asperges, snijd 4 cm van de onderkant af en kook ze in water met
zout gaar.
Snijd de asperges in stukjes, hak het bieslook en snijd de zalmsnippers wat fijner.
Laat de Mon Chou op kamertemperatuur komen en klop deze los met de slagroom
en het ei.
Meng alle voorbereide ingrediënten erdoor, breng op smaak met peper en zout
en schep deze vulling in de taartvorm.
Bak de taart circa 40 minuten in de oven.
Een hartige taart kun je het mooiste in punten snijden als hij enigszins is afgekoeld.
Deze taart is heel erg machtig, daarom kan een punt van de kaastaart, samen
met een salade als frisse tegenhanger, als volledige maaltijd dienst doen.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor een vorm van 24 cm doorsnee
5 plakjes diepvriesbladerdeeg
6 witte asperges
vers bieslook
100 g gerookte zalmsnippers
1 pakje Mon Chou
1 dl slagroom
1 ei
100 g geraspte kaas
peper en zout