Karper uit de oven, gestoofd in rode wijn

home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Karper uit de oven, gestoofd in rode wijn

Verwarm de oven voor op 200°C.
vet een ovenschaal in.
Spoel de karper onder stromend water goed af.
Snijd de peen, de prei en de bleekselderij in plakjes en leg ze in de
ovenschaal.
Hak de kruiden fijn, meng ze met zout en peper, wrijf de vis hiermee in en
leg de vis op de groenten.
Snijd de tomaten in partjes en de sjalotjes in vieren en rangschik deze om de
vis heen.
Besprenkel de vis met citroensap en giet de rode wijn erover.
Dek de schaal af met aluminiumfolie, zet de schaal in de oven en laat alles
25 minuten garen.
Serveer met gekookte nieuwe aardappelen.
Vis leent zich uitstekend voor een bereiding van het gele gerecht in één
ovenschaal. Je hoeft alleen maar wat te snijden en te hakken, alle
ingrediënten in de ovenschaal te doen en als je er dan ook nog plakjes
aardappel bij legt, hoef je alleen nog maar te wachten tot alles in de oven
gaar is en je hebt met weinig werk een heel gezonde complete maaltijd.





Ingrediënten voor 4 personen

boter om in te vetten
1 karper, schoongemaakt en zonder kop, van 1½ kg
1 winterpeen
1 prei
2 stengels bleekselderij
verse tijm en rozemarijn
zout en versgemalen peper
3 vleestomaten
5 sjalotjes
citroensap
½ liter rode wijn