Kipfilet met parmaham en mandarijnsaus

home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Kipfilet met parmaham en mandarijnsaus

Verwarm voor de saus de witte wijn met de crème fraîche.
Pers de mandarijn uit, hak een stukje van de schil fijn en voeg sap en schil toe.
Leg de rozemarijn in het sap, voeg een scheutje mandarijnlikeur toe en laat
dit zachtjes trekken.
Bestrooi de kipfilets met peper, wikkel ze in de ham en zet die met een
cocktailprikker vast.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets rondom bruin; laat
ze op laag vuur gaar worden.
Serveer met gepofte aardappelen en snijbonen.
Parmaham is één van de bekendste rauwehamspecialiteiten. Deze Italiaanse ham
wordt twaalf maanden behandeld in het Parmaklimaat en deze behandeling bestaat
uit licht pekelen en drogen.
Als je geen parmaham kunt krijgen, kun je hem ook door serranoham of
ardennerham vervangen, want het is wel zo lekker om rauwe ham te gebruiken en
geen gekookte.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kipfilets
versgemalen zwarte peper
4 plakken parmaham
4 eetlepels olijfolie
Voor de mandarijnsaus:
2 dl witte wijn
1½ dl crème Fraîche
1 mandarijn
takje rozemarijn
scheutje mandarijnlikeur