Nijlbaars met botersnijbonen

home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Nijlbaars met botersnijbonen

Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een ovenschaal in.
Doe de peen, de prei en de gepelde knoflook met wat koriander en het eiwit in
de keukenmachine en hak dit fijn.
Verdeel de vis in 4 gelijke stukken en leg deze in de ovenschaal.
Druk het groentemengsel stevig op de vis en zet de schaal circa 15 minuten in de oven.
Snijd de snijbonen in ruiten, blancheer ze 15 minuten in ruim kokend water
met zout en spoel ze met koud water af.
Smelt wat boter in de pan en sauteer de snijbonen kort met zout en
versgemalen peper.
Serveer met aardappelpuree.
Als onze oma’s groenten klaarmaakten, werden die meestal overgaar gekookt,
zodat je ze kon prakken en daarom vond ik een heleboel groenten niet lekker.
Pas veel later kwam ik erachter, dat ik de meeste groenten wel lekker vond,
mits ze op een goede manier worden bereid.
Zo ging dat ook met snijbonen, want te gaar gekookte snijbonen worden taai en
krijgen van die harde schilletjes, terwijl beetgare snijbonen heerlijk sappig
en knapperig kunnen zijn.





Ingrediënten voor 4 personen

olijfolie om in te vetten
1 winterpeen
1 prei
1 teentje knoflook
verse koriander
1 eiwit
1 nijlbaarsfilet van circa 500 g
500 g snijbonen
zout
2 eetlepels roomboter
versgemalen peper