Regenboogforel met groenekruidensaus en gesauteerde tuinbonen

home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Regenboogforel met groenekruidensaus en gesauteerde tuinbonen

Kook de tuinbonen in ruim kokend water met zout in circa 15 minuten gaar.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan, fruit de ui hierin, voeg de
groentebouillon met de peperkorrels, het laurierblad en de citroenplakjes toe
en laat dit zachtjes trekken.
Wentel de forellen door de bloem, verwarm 2 eetlepels boter in een koekenpan
tot hij niet meer schuimt en bak de forellen hierin in circa 10 minuten rondom
bruin en gaar.
Smelt 1 eetlepel boter in een hapjespan en bak de blokjes bacon bruin.
Laat de tuinbonen goed uitlekken, roerbak ze mee.
Voeg het fijngesneden bonenkruid toe en breng op smaak met peper.
Zeef de saus en voeg de kruiden toe.
Laat hem nog even zachtjes doorkoken en breng op smaak met zout, peper en
worcestershiresaus.
Bind de saus naar smaak bij met allesbinder.
Serveer de forellen met de tuinbonen en de kruidensaus.
De eerste avond van mijn allereerste stage als leerling-kok was ook meteen de
openingsavond van dat restaurant.
Het was een heel hectische avond met veel stress en ik had het gevoel dat ik
voornamelijk in de weg liep.
Uitgerekend die avond sneed ik met de snijmachine een plakje van m’n duim af
en dat bloedde behoorlijk.
Het enige wat me verder van die avond nog bijstaat, is dat ik op een gegeven
moment bepaalde kruiden moest gaan halen. Iedereen werkte zo hard dat ik
hoopte, dat ik zou kunnen vinden zonder te vragen wélke kruiden er in godsnaam
werden bedoeld.
Natuurlijk lukte dat niet, want ik had behalve bieslook nog nooit verse
kruiden in mijn handen gehad. En nu kan ik me niet meer voorstellen, zonder
kruiden te moeten koken; mijn hele balkon staat er vol mee en ik hoef alleen
maar even mijn keuken uit te stappen om verse kruiden te plukken.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g panklare tuinbonen
zout
plantaardige olie
1 ui
½ liter groentebouillon
8 peperkorrels
1 laurierblad
0,5 citroen, in plakjes
4 panklare regenboogforellen
bloem, vermengd met zout en versgemalen peper
40 g boter
100 g baconspek, in blokjes
bonenkruid
versgemalen peper
1 bos peterselie
2 eetlepels fijngesneden dragon
2 eetlepels fijngesneden bieslook
worcestershiresaus
allesbinder