Risotto met mosselen

home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Risotto met mosselen

Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de peterselie en de ui fijn en de paprika in dunne reepjes.
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit de ui met de
paprikareepjes hierin.
Voeg dan de rijst en de saffraan toe en laat deze even meebakken.
Giet er beetje bij beetje de bouillon bij en laat de rijst onder af en toe
roeren in 20 minuten gaar worden.
Meng de gekookte mosselen, de tomaatblokjes en de peterselie door de rijst;
laat hem even goed doorwarmen en breng op smaak met peper en zout.
Risottorijst is een rondkorrelige, romigkokende rijstsoort die uit Italië
komt. De rijst heeft het vermogen om veel smaak en vocht op te nemen en daarom
kun je bij het garen het beste bouillon gebruiken.
De bouillon moet niet in één keer worden toegevoegd, maar eerst een beetje;
steeds als de rijst het vocht heeft opgenomen, voeg je opnieuw bouillon toe
tot de risotto gaar is.





Ingrediënten voor 4 personen

2 vleestomaten
peterselie
1 ui
1 groene paprika
5 eetlepels olijfolie
300 g risottorijst
saffraan
½ liter kippenbouillon
200 g gekookte mosselen
peper en zout