Salade met meikaas, kerstomaatjes, meiknolletjes en sugarsnaps

home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Salade met meikaas, kerstomaatjes, meiknolletjes en sugarsnaps

Snijd voor de dressing het basilicum fijn.
Meng de azijn met de mosterd en de honing in een grote kom goed door elkaar.
Giet al roerend druppelsgewijs de olie erbij, meng het basilicum erdoor en
breng de dressing op smaak met peper, zout en citroensap.
Zet een pan water op, schil de meiknolletjes, snijd ze in partjes en
blancheer ze in 10 minuten gaar.
Blancheer de sugarsnaps in 4 minuten beetgaar, spoel de meiknolletjes en de
sugarsnaps met koud water af en meng ze door de dressing.
Snijd de kerstomaatjes doormidden en de meikaas in blokjes en meng ook deze
erdoor.
Dien de salade op in een ijsbergslablad en geef er warme witte bolletjes bij.
Meikaas is een kaassoort die niet zo bekend is en daardoor ook niet veel wordt
gegeten. De naam van de kaas is een beetje misleidend, want meikaas kan het
hele jaar door worden gemaakt. Het is een witte zachte kaas met een lichtzure
smaak die na 24 uur pekelen wordt verkocht.
Doordat de kaas niet wordt gerijpt, ontstaat er geen korst en moet de kaas
binnen drie dagen worden gegeten.





Ingrediënten voor 4 personen

1 bosje meiknolletjes
100 g sugarsnaps
1 doosje kerstomaatjes
150 g meikaas
4 mooie ijsbergslabladeren
Voor de dressing:
vers basilicum
½ dl wittewijnazijn
mespuntje mosterd
1 theelepel honing
3/4 dl olijfolie
peper en zout
citroensap