Tagliatelle met tonijn, tapenade en gedroogde tomaten

home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Tagliatelle met tonijn, tapenade en gedroogde tomaten

Kook de pasta in ruim kokend water met zout en olijfolie beetgaar.
Laat de tonijn goed uitlekken.
Doe voor de tapenade de olijven, de kappertjes, de ansjovis, de gepelde
knoflook en de peterselie in de keukenmachine en hak dit alles grof met een
scheutje olijfolie.
Snijd de gedroogde tomaten in dunne reepjes.
Meng alles door de pasta, warm deze nog eens goed door en serveer in diepe borden.
Ik heb in verschillende restaurants gerecht waar als voorafje tapenade met
stokbrood en boter werd geserveerd en bijna altijd waren er wel mensen die
door de zilte smaak dachten dat ze gratis kaviaar kregen voorgeschoteld.
Tapenade is dus niet alleen geschikt om in gerechten te verwerken, maar het
is ook bijzonder smakelijk op toost of stokbrood, of als basis voor een saus.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g groene tagliatelle
zout
olijfolie
250 g tonijn (in blik)
5 gedroogde tomaten
Voor de tapenade:
100 g zwarte olijven zonder pit
50 g kappertjes
2 ansjovisfilets
1 teentje knoflook
verse peterselie