Tahoe met taugé, prei en gember

home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Tahoe met taugé, prei en gember

Spoel de tahoe met koud water af en snijd hem in blokjes.
Snijd de preien in ringen en de sperziebonen in stukjes.
Pel en snipper de knoflook.
Maak de taugé schoon.
Verwarm wat olie in de wok en bak de tahoeblokjes even aan.
Voeg de preiringen toe, laat die glazig worden en bak ook de gember en de
knoflook even mee.
Voeg de bouillon met een scheutje sojasaus toe, meng de sperzieboontjes en de
taugé erdoor en laat alles goed doorwarmen.
Breng op smak met zout en sambal en serveer met witte rijst.
Tahoe – ook wel tofu genaamd – is een soort koek van gemalen en geperste
sojabonen. Het is een licht verteerbaar product dat rijk is aan eiwitten,
onverzadigde verzuren en vitamine B en E.
Tahoe is vrij neutraal van smaak en is dus echt een product dat goed op smaak
moet worden gebracht. De beste manier om dat te doen is door het met pittige
en sterk smakende ingrediënten te combineren. Het wordt dan ook veel in de
Indische keuken gebruikt en ook is het een belangrijke vleesvervanger voor
vegetariërs.
Tegenwoordig kun je ook gerookte tahoe kopen. Die heeft van zichzelf
natuurlijk veel meer smaak en is voor de vegetariër een welkome variatie.





Ingrediënten voor 4 personen

1 blok tahoe
2 preien
250 g gare sperziebonen
2 teentjes knoflook
250 g taugé
3 eetlepels olie
1 eetlepel gehakte verse gemberwortel
2 dl groentebouillon
sojasaus
zout
sambal