Pasta met spek en walnoten-rucolapesto

home > pastas > Pasta met spek en walnoten-rucolapesto

Maal de rucola, de peterselie, de walnoten, de knoflook, zout en wat peper met 4-6 eetlepels olijfolie in een keukenmachine of met een staafmixer tot een puree en houd deze pesto tot het gebruik apart.
Breng ruim water met 1 theelepel zout aan de kook en kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaar.
Snijd intussen de bacon in dunne reepjes en bak die in 1 eetlepel olijfolie zachtjes knapperig.
Verwarm de walnotenpesto met de crème fraîche al roerend op laag vuur, maar breng de saus niet aan de kook.
Giet de tagliatelle af en schep hem met de Parmezaanse kaas door de saus.
Strooi de baconreepjes over de pasta en serveer direct.





Ingrediënten voor 4 personen

50 g rucola
1 klein bosje peterselie
100 g gepelde walnoten
2 tenen knoflook
zout, peper
olijfolie
300-400 g tagliatelle (lintmacaroni)
200 g of 1 dikke plak bakbacon
1/8 liter crème fraîche
75 g versgeraspte Parmezaanse kaas