Romige spaghetti met courgette

home > pastas > Romige spaghetti met courgette

Snijd de bacon in lange reepjes.
Pel en snipper de ui.
Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.
Was de courgettes en rasp ze grof.
Kook de spaghetti in ruim water met zout naar smaak volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit intussen de olie in een ruime pan en bak de bacon knapperig uit.
Neem de reepjes uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Voeg de ui aan het bakvet toe en fruit hem op halfhoog vuur goudgeel en glazig.
Schep de paprika erdoor en bak alles op laag vuur nog ± 2 minuten.
Giet de spaghetti af, maar vang 1 dl van het kookwater op.
Voeg het opgevangen kookwater met de geraspte courgettes, de roomkaas en de Room Culinair aan het paprikamengsel toe en laat de kaas al roerend smelten en
de saus heet worden.
Spatel de saus met de bacon voorzichtig door de spaghetti.
Strooi er 2 eetlepels van de Parmezaanse kaas over en serveer de rest er apart bij.





Ingrediënten voor 4 personen

100 g bacon
1 ui
1 rode paprika
2 courgettes
500 g spaghetti
zout
1 eetlepel olijfolie
80 g verse roomkaas met knoflook
1 1/2 dl Room Culinair
25 g geraspte Parmezaanse kaas