Spaghetti met braadworstjessaus

home > pastas > Spaghetti met braadworstjessaus

Pel en snipper de uien.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in smalle reepjes.
Verwijder het vel van de braadworstjes.
Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit de olie en fruit de uien al omscheppend 3 minuten.
Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend met een vork rul.
Schenk al het vet, op ± 1 eetlepel na, uit de pan en voeg de paprika toe.
Bak die 5 minuten al omscheppend.
Voeg de stukjes tomaat, de rozemarijn, de laurierblaadjes, het chilipepertje
en wat peper en zout toe en laat alles op een laag vuur 15 minuten zachtjes stoven.
Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verwijder de laurierblaadjes en het pepertje uit de saus en schep de crème
fraîche en de helft van de kaas erdoor.
Verdeel de saus over de spaghetti en bestrooi met de rest van de kaas.
Lekker met doperwtjes en/of een groene salade.





Ingrediënten voor 4 personen

2 rode uien
1 rode en 1 groene paprika
4 varkensbraadworstjes
1 blik gepelde tomaten (400 g)
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels rozemarijn
2 laurierblaadjes
1 gedroogd chilipepertje
peper, zout
400 g spaghetti
1/8 liter crème fraîche
75 g geraspte Parmezaanse kaas