Spiraalmacaroni met champignon-kappertjessaus

home > pastas > Spiraalmacaroni met champignon-kappertjessaus

Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Snijd de lente-uitjes in kleine ringetjes.
Kook de macaroni in ruim kokend water met zout beetgaar.
Verhit intussen de boter in een kleine braadpan en fruit de champignons met de tijm tot alle vocht is verdampt.
Roer er vervolgens de crème fraîche en de tomatenpuree door en breng de saus aan de kook.
Roer de kappertjes door de saus en laat haar zonder deksel zachtjes iets inkoken.
Laat de pasta in een vergiet goed uitlekken en roer hem door de saus.
Meng er de lente-ui en de peterselie door en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Verdeel de pasta over de borden en geef de kaas er apart bij.





Ingrediënten voor 4 personen

100 g (grot)champignons
2 lente-uitjes
125 g spiraalmacaroni
zout
25 g boter
1 theelepel tijm
1 bekertje crème fraîche
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels kappertjes
1 eetlepel fijngehakte peterselie
versgemalen peper
3 eetlepels geraspte oude Goudse kaas