Spiraalmacaroni met olijvensaus (Fusilli alla puttanesca)

home > pastas > Spiraalmacaroni met olijvensaus (Fusilli alla puttanesca)

Verhit de olijfolie en fruit de knoflook 2 minuten op zacht vuur.
Doe er de in stukken gesneden tomaten en de ansjovis bij.
Snijd de olijven in stukjes en doe ook die erbij.
Laat het geheel op zacht vuur 20 minuten stoven (voeg eventueel een scheutje water toe).
Doe er de kappertjes en de peterselie bij en breng op smaak met peper.
Breng 4 liter water aan de kook, voeg 1 eetlepel zout toe en kook de pasta in 10 minuten beetgaar.
Laat uitlekken en giet de saus erover.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g spiraalmacaroni
150 g zwarte olijven
2 geperste teentjes knoflook
500 g ontvelde tomaten
peterselie
2 eetlepels olijfolie
zout, zwarte peper
4 ansjovisfilets
2 eetlepels kappertjes