Tagliatelle met champignons en ham

home > pastas > Tagliatelle met champignons en ham

Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes.
Leg die in een ruime schaal, besprenkel met citroensap, dek af met geperforeerde folie en zet de schaal 4 minuten in een op de hoogste stand voorverwarmde magnetron.
Breng intussen voor de deegwaren lichtgezouten water met een klontje boter aan de kook.
Maak de saus. Doe de boter in een diepe schaal en zet die 40 seconden in de magnetron op de hoogste stand, afgedekt met een velletje keukenpapier. Roer er achtereenvolgens de bloem, de melk en de room door. Zet de schaal onafgedekt 4 minuten terug in de magnetron op de hoogste stand en roer af en toe door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Stort intussen de tagliatelle in het kokende water. Snijd de ham in blokjes en roer die samen met de champignons met het kookvocht door de saus. Voeg er ook de gehakte kruiden aan toe en verwarm de saus nog enkele minuten op de hoogste stand. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge pan. Giet de tagliatelle af, verdeel die over 4 warme kommen of diepe borden, schep de saus in het midden en strooi er de pijnboompitten over.
Serveer met versgeraspte Parmezaanse kaas.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g champignons
een scheutje citroensap
25 g boter
25 g bloem
2 dl melk
1 1/2 dl room
450 g groene tagliatelle
2 plakken gekookte ham van 1/2 cm dik
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel gehakte basilicum
1 eetlepel pijnboompitten
nootmuskaat, peper, zout