Tagliatelle met gorgonzola walnotensaus

home > pastas > Tagliatelle met gorgonzola walnotensaus

Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en zout beetgaar.
Maak intussen de saus: pel de sjalotjes en snipper ze grof.
Verhit in een steelpan de olijfolie en fruit de sjalotjes glazig.
Snijd de gorgonzola in stukjes, voeg die al roerend aan de sjalotjes toe, roer de tijm en de slagroom erdoor en verwarm het geheel zachtjes tot de kaas is gesmolten.
Breng op smaak met (zout) en peper.
Voeg, als de saus te dik wordt, wat melk toe.
Giet de tagliatelle goed af en schep de saus erdoor.
Verdeel de tagliatelle over 2 diepe borden en strooi er de walnoten over.
Garneer met peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

zout
1 pakje verse tagliatelle (250 g)
3 sjalotjes
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel verse tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogde
1 bekertje slagroom (1/4 liter)
150 g gorgonzola
melk
100 g gepelde walnoten
peterselie voor de garnering