Gemarineerd Rundgebraad met Oesterzwammen

home > recepten-uit-belgie > Gemarineerd Rundgebraad met Oesterzwammen

De vooravond: meng alle ingrediënten voor de marinade ( ui, sjalot en wortel fijngesneden). Leg er de rosbief in, plaats er een deksel op en zet alles op een koele plek. Draai het vlees af en toe om.

Laat de rosbief uitlekken en dep hem droog met huishoudpapier. Beboter een ovenschotel en plaats er het gebraad in. Strooi er wat zout over en braad het vlees twintig minuten in de voorverwarmde oven op 210°C.

Ondertussen de oesterzwammen reinigen met water waar een beetje azijn werd bijgevoegd. Snij de grootste in twee of drie stukken. Hak de lookteentjes fijn. Braad de oesterzwammen met de look en de peterselie in een grote pan met dertig gram boter. Peper en zout toevoegen.

Leg het gebraad op een rooster te rusten zodra het gaar is. Verwijder het braadvet uit de schotel en blus hem met de gefilterde wijn van de marinade. Laat dit tot de helft inkoken en voeg er dan het maïszetmeel, dat eerst in een bodempje koud water werd opgelost, en het vleesfondpoeder aan toe. Breng op smaak.

Snij het gebraad in fijne plakken en dien ze op met de saus en de oesterzwammen als bijgerecht. Serveer er daarnaast ook “Dauphine” aardappels bij.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 rosbief van ongeveer 800 g
500 g oesterzwammen
3 teentjes look
3 soeplepels gehakte peterselie
50 gr boter
2 koffielepels vleesfond in poedervorm
1 koffielepel maïszetmeel
peper en zout
voor de marinade:
1/2 fles rode wijn
1/2 ui
1 sjalot
1 kruidnagel
1 wortel
1 takje tijm
1 laurierblad
6 peperbolletjes