Runderstoofpot uit Torhout

home > recepten-uit-belgie > Runderstoofpot uit Torhout

Snijd de ui in schijfjes. Laat ondertussen de boter kleuren. Leg het vlees in de pan; bak het langs aan alle kanten bruin en voeg er een deel van de kruiden (zout en peper) aan toe. Ui bijvoegen en ongeveer 5 minuten laten meestoven. Daarna het bier in de pan gieten en opnieuw kruiden (zout, peper en laurierblad). Laten sudderen met deksel op de pan.

Ongeveer een uur later de sneetjes brood, goed ingewreven met mosterd, toevoegen en nog een half uur laten meestoven. De saus eventueel aandikken met aardappelmeel.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg runderstoofvlees
1 flesje Torhoutenaere bier of een blonde Hopkin
1 ui
2 sneetjes witbrood
zout en peper
1 laurierblaadje
1 eetl. mosterd
aardappelmeel