Aardappelsalade

home > recepten-uit-duitsland > Aardappelsalade

Boen de aardappelen goed schoon, maar schil ze niet. Doe de aardappelen in een pan met het koude water en kook ze in de schil gaar. Giet het kookvocht af en laat de aardapppelen zonder deksel op de pan nog even doorstomen. Trek met een mesje de schilletjes van de hete aardappelen af. Snijd de aardappelen in plakjes en doe ze in een schaal.
Verwarm de runderbouillon in een pannetje en roer er van het vuur af de slasaus door. Schenk het mengsel over de nog warme aardappelplakjes en schep alles voorzichtig door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de inhoud van de schaal afkoelen en in de koelkast helemaal koud worden.
Snijd de molsla of krulandijvie klein en maak die schoon. Schep dit luchtig door de aardappelsalade.
Snijd het magerrookspek in kleine blokjes en bak ze in een droge koekepan uit tot ze krokant zijn. Bestrooi de aardappelsalade voor het serveren hiermee.





Ingrediënten voor 4 personen

De beroemde Kartoffelsalat.

Voor 4 personen:
750 g aardappelen (vastkokend) – 2 dl koud water – 1 dl runderbouillon (van tablet mag) – 1 dl slasaus (naturel) – zout en peper – 100 g molsla of krulandijvie – 100 g mager rookspek