Aspergesalade

home > recepten-uit-duitsland > Aspergesalade

Laat de asperges uitlekken. Snijd ze in stukjes van 3 cm. Schep in een kom asperges,
kippenvlees en ham luchtig door elkaar.

Vermeng mayonaise met kwark en voeg het bij de ingrediënten in de kom. Strooi peterselie erover. Schep alles nogmaals luchtig om.

Beleg een schaal met in stukjes gescheurde slabladeren. Schep de salade in het midden
erop. Garneer de salade met parten hardgekookt ei.

Geef sneetjes licht geroosterd witbrood erbij en zet eventueel een schaaltje met boterballetjes op tafel.





Ingrediënten voor 4 personen

Salade

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g gekookte asperges, liefst verse, eventueel uit pot of blik
200 g gekookt kippenvlees, in kleine stukjes
200 g gekookte ham, dikke plak, in blokjes
3 eetl. mayonaise
1 eetl. kwark
2 eetl. fijngehakte peterselie
enkele slabladeren
2 hardgekookte eieren, in parten