Beierse schouderkarbonaden

home > recepten-uit-duitsland > Beierse schouderkarbonaden

Wrijf de karbonaden in met peper en zout. Laat de slaolie heet worden en schroei het vlees aan beide kanten aan. Voeg de soepgroenten toe en de uien, die u in vieren sneed. Breng vlees en groenten over in een braadslede, zet die in een voorverwarmde oven van 180 °C en braad het gedurende 1 1/2-2 uur. Bedruip het vlees regelmatig en draai het een keer om. Een half uur vóór het einde van de braadtijd giet u het bier in de braadslede.
Na de genoemde braadtijd haalt u de karbonaden uit de pan. Giet het braadvocht door een zeef en vang het op in een pan. Desgewenst kunt u de groenten pureren en aan het vocht toevoegen. Bind het vocht met de bloem en breng de saus op smaak met zout en peper. Op het laatst giet u, al roerend, de ongeslagen slagroom erbij.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
4 schouderkarbonaden – peper en zout – 3 eetlepels slaolie – 1 bosje soepgroenten – 2 uien – 3 kopjes bouillon (van tablet mag) – 1/2 glas bier – 1/8 liter slagroom – 1 eetlepel bloem