Berlijnse kipfricassee

home > recepten-uit-duitsland > Berlijnse kipfricassee

Leg het braadkuiken in een niet te grote pan en giet er zo veel water op dat het braadkuiken bijna onder water staat. Voeg de in stukken gesneden ui, selderij en peterselie, en het stukje wortel met peper en zout toe. Kook het braadkuiken op een zacht vuur in 1 uur gaar.
Leg de saucijsjes in warm water en kook ze op een zacht vuur in ca. 30 minuten gaar.
Haal de kip en de worstjes uit de pan en laat de zo ver afkoelen dat ze hanteerbaar zijn. Haal het kippenvlees van de botjes en verwijder het vel. Snijd het kippenvlees wat kleiner en snijd de saucijsjes in plakjes. Zeef de kippenbouillon en doe 500 ml hiervan in een pan. Voeg de witte wijn, citroensap, de in stukjes gesneden ham, de uitgelekte champignons en de asperges toe met de kappertjes en de zure room. Roer goed door elkaar. Voeg het vlees toe en laat alles heet worden. Proef of er nog zout en peper nodig is. Vindt u de fricassee wat aan de dunne kant, bind deze dan met wat allesbinder.
Eet er rijst of aardappels bij.





Ingrediënten voor 4 personen

1 braadkuiken (ca. 750 g) – 1 ui – enkele takjes selderij en peterselie – stukje wortel – peper en zout – 4 (kalfs)saucijsjes – 100 ml droge witte wijn – 1 eetlepel citroensap – 100 g gekookte ham – 1 klein blikje gesneden champignons – 1 klein blikje aspergestukjes – 1 eetlepel kappertjes – 100 ml zure room