Bremer kipragout

home > recepten-uit-duitsland > Bremer kipragout

Snijd de braadkuikens ieder in 8 stukken, wrijf ze in met zout en peper. Smelt de boter, bak daarin de stukken kip snel en gelijkmatig bruin, voeg het spek toe en de ui en laat die even meefruiten en kleur aannemen. Stuif er de bloem over. Laat nog even verder bakken tot ook de bloem goudgeel is. Giet er dan voorzichtig en geleidelijk 2 1/2 dl warm water bij (of nog beter: halfom witte wijn en water), schep alles goed om en roer het vocht goed door. Leg dan een deksel op de pan, draai het vuur zeer laag en laat de stukken kip zo 3 kwartier zachtjes sudderen.
Maak in die tijd het gehakt aan met geweekt broodkruim, zout, peper en nootmuskaat. Draai er kleine balletje van. Voeg die halverwege de suddertijd toe en laat ze zachtjes meestoven.
Voeg dan (na 3 kwartier totale suddertijd) de tong toe, de champignons, de aspergepunten en wat citroensap. Laat het geheel dan zachtjes 10 minuten verder stoven tot alles gaar is.
U kunt de kipragout opdienen met aardappeltjes, puree of brood.





Ingrediënten voor 4 personen

2 kleine braadkuikens – 75 g boter – 1 eetlepel spekblokjes – 1 gesnipperde ui – 30 g bloem – 150 g in stukjes gesneden gekookte tong – 100 g champignons – 1 blikje aspergepunten – 100 g gehakt – broodkruim – zout en peper – nootmuskaat – citroensap