Casselerrib met zoete aardappels

home > recepten-uit-duitsland > Casselerrib met zoete aardappels

Maak de aardappels goed schoon en snijd ze eventueel 1-2 keer in
Was de uien en halveer ze. Verdeel alles over een bakblik en bestrijk de aardappels en uien met olie en breng op smaak. Schuif het bakblik op de onderste richel van een voorverwarmde oven op 175°C.
Leg het vlees op het rooster en schuif het boven de aardappels. Bak het geheel 60 minuten in de oven.
Roer de whiskey, de suiker, de marjolein en wat cayennepeper door de barbecuesaus. Bestrijk de casselerrib ermee en smoor hem ca. 15 minuten verder.
Zet de oven op een hogere stand op 225°C. en bak het vlees 5-10 minuten totdat de buitenkant knapperig is.
Haal de casselerrib uit de oven en laat hem even rusten. Snijd eventueel het bot eraf. Serveer de casselerrib met de groente en zet er eventueel een schaaltje zure room en een salade bij.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

750 gram zoete aardappels
750 gram grote aardappels
3 grote uien
3-4 eetlepels olie
grof zeezout en peper
1,2 kg casselerrib
3 eetlepels barbecuesaus
eventueel 2 eetlepels whiskey
2 eetlepels bruine suiker
1 theelepel gedroogde marjolein
cayennepeper
takjes marjolein voor garnering